Zingeving

Waar sta jij in jouw leven?

In ons leven komen we in allerlei situaties terecht: we hebben lief, we maken verkeerde keuzes en hebben geluk. Maar we krijgen ook te maken met tegenslag, ziekte en de dood. Wat het met jou doet en welke waarde jij daaraan geeft, is zingeving. Maar zingeving is meer. Het is ook jouw passie, waar jij je bed voor uitkomt. Het is dus een wezenlijk onderdeel van wie je bent. Zingeving is voor iedereen anders, maar belangrijk is dat een zingevingstherapeut kan helpen om duidelijkheid te scheppen in wat jij belangrijk vindt in het leven.

Soms kunnen we je helpen met de zoektocht naar wat jouw drijfveren zijn. Soms heb je vragen waarop geen antwoord is. Waarom word ik ziek, waarom overkomt mij dit? Daar is geen antwoord op, dat is vaak zo. Wat je ook zoekt en wat je vragen ook zijn, het blijft belangrijk om daar wel wat mee te doen. Dat geldt ook als er dingen gebeurd zijn die je diep hebben geraakt en waar je met niemand echt over kunt of wilt praten. Elke vraag is de moeite waard om te stellen en elk verhaal is de moeite waard om naar te luisteren.

Een zingevingstherapeut is eigenlijk een reisgenoot die een eindje met je oploopt in jouw verhaal. In gesprekken stemmen we ons af op jouw leefwereld en jouw levensloop. Dat kan inzicht geven over hoe je ergens gekomen bent, waar je nu staat en wat mogelijke wegen zijn voor de toekomst. Het kan je weer grip geven over jouw eigen leven.

Afspraak maken?

Wij maken graag de tijd om naar jou te luisteren en te kijken naar wat voor jou werkt.

Plan
afspraak
088 246 04 60
Contact